Gamle Strynefjellsveg – Nasjonale turistveger

Det finnes fortsatt veger som ikke bare har som hensikt å ta deg raskest fram. Nasjonale turistveger er vakre kjøreturer litt utenom det vanlige. Hver av de 18 strekningene har sitt særpreg og sine egne fortellinger. Statens vegvesen har lagt vegene til rette for de reisende gjennom spektakulære utsiktspunkter, servicebygg, parkeringsplasser, møbler, stier og kunst. Dristig og nyskapende arkitektur i storslått natur er Nasjonale turistvegers særpreg.

Gamle Strynefjellsveg er en del av Statens Vegvesens prosjekt Nasjonale Turistveger. Vår oppgave var å framheve små og store severdigheter langs veien gjennom materialbruk og form som får deg til å stoppe opp.

For dette prosjektet fikk vi sølvmedalje i GRAFILLs årlige nasjonale designkonkurranse.

Søyler i betong fikk påmalt meget enkel informasjon ved hjelp av sjablong. Det ble utviklet enkle ikoner som oppsummerte punktet det var skiltet om. Typografien som ble valgt – DIN – er enkel, men klar og tydelig selv etter tilpassing til sjablong. Fargene ble holdt i rødt og hvitt: Klare kontraster til den grå betongen og landskapet rundt. 

Enkelte av skiltene fikk istedetfor påmalte ikoner nedfelt objekter i seg. På denne måten antok de et mer skulpturelt preg, noe som økte stoppeffekten.